Végletekig izgalmas külső

Az új Swift Sport minden részlete vérpezsdítő sportosságot sugároz. A feltűnő, élénk színek pedig csak tovább fokozzák a hatást!


  • Napsárga
  • Lángvörös gyöngymetál
  • Kobaltkék metál
  • Gleccserfehér
  • Ezüst metál
  • Ásványszürke
  • Kozmikus fekete metál

Csillapíthatatlan lendület A Swift Sport a tűpontos mérnöki precizitás, és a sportautók iránti szenvedély esszenciája. Nézd meg közelebbről is!

LED projektor fényszórók A tökéletes látásviszonyokról a legmodernebb LED projektor fényszórók gondoskodnak a Swift Sportban. A technológiai újításoknak hála, többé semmi sem maradhat homályban: a halogén multireflektor és a hazakísérő fény funkció a legsötétebb terepen is teljes komfortot biztosít a vezetőnek.

Rövid túlnyúlások A kompakt, zömök kialakítás a Swift védjegye, ez a jellegzetes külső pedig a Swift Sportban még határozottabban érvényesül. Az első-hátsó túlnyúlások rövidsége a 2450 mm-es tengelytávval együtt már az első pillantásban egyértelművé teszi a sportos karaktert.

Dupla kipufogó A Swift Sportban már-már hagyománynak számít a dupla kipufogó, ez az extra természetesen a legújabb generációban is méltó szerepet kap. A dupla kipufogós kialakítás minden érzékre pezsdítően hat: látványban és hangban is óriásit dob a sportos vezetési élményen.

17 colos polírozott könnyűfém keréktárcsák Az exkluzív, vékony küllős, polírozott könnyűfém keréktárcsák kialakításakor minden részletre ügyeltünk az autó vagány stílusának teljessége érdekében.

Stílusos belépő A fejlesztők egyetlen részletet sem hagytak figyelmen kívül a még sportosabb design és összhatás érdekében. Egyedi tervezésű, áramvonalas küszöböket álmodtak a Swift Sportba, amit karbonhatású felülettel tettek teljessé.

Hátsó légterelő A hátsó ablak fölött elhelyezett, stílusos légterelő a sportos optikai tuning esszenciája, ráadásul a légellenállást is kedvezően befolyásolja vezetés közben.

Kényelmesen sportos belső

A sportos belső megtestesíti a soha nem csillapodó vezetés utáni vágyat. Az érzelmeket felpezsdítő, vörössel kiemelt elemek dinamikus, lendületes vezetési stílusra inspirálnak. Az új Swift Sport az exkluzív kagylóülésekkel és a jól elhelyezett pedálokkal lenyűgöző irányíthatóságot, magabiztosságot nyújt. Elég egy pillanatra beleülni, máris átélhetjük az izgalmas jövőt.


Sport pedálok

Fényes, rozsdamentes pedálok teszik teljessé a jármű sportos egyéniségét.

Bőrborítású 3 küllős kormánykerék

A D formájú kormánykerék ergonomikus kialakítását a sportautókra jellemző, tűpontos irányíthatóság ihlette. A piros díszítőfonallal varrt bőrborítás tökéletesen illeszkedik a dinamikus vezetési stílushoz: gyors kanyarokban is kiváló fogást biztosít.

Sportosra hangolt műszeregység

Az exkluzív műszeregység színei azonnal szembeötlenek: a fekete-fehér fordulatszámmérő piros számlapjával, és a mellette elhelyezett sötétszürke sebességmérő együtt vérpezsdítő kontrasztot alkot. A közöttük található 4,2 colos, színes LCD kijelző, valamint a turbónyomás- és olajhőfokmérő tovább növeli az autó belterének energikus megjelenését.

Hangrendszer, okostelefonnal összekapcsolható kijelzővel*

A 7 colos érintőképernyő segítségével egyszerűen kezelhetők a multimédia rendszerek, például a hangrendszer, a telefonkihangosítás, a navigáció, és a csatlakoztatott okostelefon. A rendszer funkciói a négy főmenüből (zenehallgatás, telefonhívás, vezetés, kapcsolat) választhatók ki. Az okostelefonnal összekapcsolható hangrendszer az Apple CarPlay, az Android AutoTM és a MirrorLinkTM technológiákkal is kompatibilis.

*Az SLDA egység hangvezérlés funkciója magyar nyelven nem érhető el.

Hat sebesség az örömteli autózásért

A zökkenőmentes váltást biztosító, hatsebességes kézi váltó maximalizálja a kompakt turbómotor teljesítményét. A sebességváltás sportos, éppen megfelelő kapcsolási érzettel, ami a rövid váltóútnak köszönhető.

Eredeti kagylóülések

A piros díszvarrással és domború „Sport” logóval ellátott félkagyló ülések kényelmes kialakítása megfelelő oldalirányú megtámasztást és merevséget nyújt, ami a nagy sebességgel bevett fordulókban is optimális útérzetet eredményez.

Decens műszerfal-betétek

A járműbelső a karakteres, kiegyensúlyozott formatervezés lenyomata, a díszítőpanelek a vörös és a fekete színárnyalatait viselik. A fejlesztők tudatossága minden egyes négyzetcentiméterben felfedezhető: a dinamikus ívek és élek, a praktikus anyaghasználat, az áramvonalas felület minden kétséget kizáróan a sportos vezetési élményt hivatott kiteljesíteni.

Vérpezsídő atmoszféra A Swift Sport letisztult, funkcionális belső tere teljes komfortot biztosít a sportos vezetési élményhez. Dőlj hátra a kagylóülésben és élvezd!

Sportosra hangolt műszerfal Az exkluzív műszeregység színei azonnal szembeötlenek: a fekete-fehér fordulatszámmérő piros számlapjával és a mellette elhelyezett sötétszürke sebességmérő vérpezsdítő kontrasztot alkotnak.

Lyuggatott bőrborítású sportkormány A Swift Sport lyuggatott bőrborítású kormánya pontosan úgy lett kialakítva, hogy minden vezetési helyzetben magabiztossá tegyen.

Eredeti kagylóülések A piros díszvarrással és domború „Sport” logóval ellátott félkagyló ülések kényelmes kialakítása megfelelő oldalirányú megtámasztást és merevséget nyújt, ami a nagy sebességgel bevett fordulókban is optimális útérzetet eredményez.

Információs kijelző A 4,2 colos, színes LCD kijelző, és a turbónyomás- és olajhőfokmérő tovább növeli az autó belterének energikus megjelenését.

Automata klímaberendezés A Swift Sportban automata klíma gondoskodik arról, hogy minden évszakban komfortos hőmérséklet vegyen körül. Az egyszerűen szabályozható berendezés precizen méri, milyen hőmérséklet van éppen az autóban, és automatikusan igazodik a beállított értékhez.

USB és 12V elektromos csatlakozók Az USB és AUX csatlakozókkal mindig elérhető közelségben lehetnek a kedvenc zenéink, a 12 voltos aljzat pedig az eszközök töltéséről is gondoskodik

Praktikus tárolórekesz a középkonzolon A középkonzol alatt kialakított tárolóhely tökéletesen kihasználható: a mobiltelefon vagy tablet nem fog csúszkálni utazás közben, biztonságos helyen marad.

Beépített oldalzseb az első ajtóban Az első ajtókba épített, tágas oldalrekeszbe a füzetek, térképek, mappák mellett egy akár egy vizespalack is kényelmesen elfér.

Hátsó tárolók Mindkét hátsó ajtóhoz külön palacktároló rekesz tartozik, így a frissítők utazás közben is valamennyi utas számára kényelmesen elérhetők.

Swift Sport 360° panoráma

Ugorj be a Suzuki Swift Sportba! 360 fokos panoráma képünknek köszönhetően átélheted, hogy milyen érzés a modellben ülni. Mozgasd a képet fel, le, jobbra és balra, valamint nagyítsd és kicsinyítsd is azt bátran az alsó ikonok segítségével.


Izgalmas vezetési élmény

Dinamikus vezetési élmény, amely élvezetessé teszi az utazás minden percét. A Swift Sport pedáljainak kezelése azonnali motorreakciót vált ki, a szűk kanyarok határozott bevétele pedig még inkább azt a különleges érzést kelti, hogy a vezető eggyé válik autójával. Az erő és teljesítmény megfelelő összehangolása játékosságra ösztönöz.


Magával ragad a hangulat

A belsőtéri kialakítás minden szeglete a sportos vezetési élményt támogatja. Az erőteljes design a funkcionalista szemléletet és a karakteresen sportos stílusjegyeket ötvözi.

Az ergonomikus formatervezés a piros díszvarrással ellátott félkagyló ülésekben összpontosul: kényelmes kialakítása kiváló oldalirányú megtámasztást és megfelelő merevséget nyújt a dinamikus vezetéshez.

A D-alakú kormánykerék és a csillogó, rozsdamentes acél pedálok tovább erősítik az autó sportos megjelenését és érzetét.

Minden az élmény szolgálatában

A Swift Sport azoknak készült, akik a maximumot akarják kihozni az autójukból, akik messzire kerülik a monotonitást - akik nem kötnek kompromisszumot a vezetési élményben. A minden eddiginél sportosabb külső, és a játékosságra bíztató belső együtt fékezhetetlen kalandvágyat ébreszt, és minden kilométert izgalmassá tesz.

Rendkívüli teljesítmény

A lendületes ferdehátú Swift Sport egyedülálló teljesítménye az erősen reszponzív gyorsulásnak köszönhető, amelyet a továbbfejlesztett, 230Nm nyomatékot biztosító, erőteljes turbómotor tesz lehetővé.

5.6

Fogyasztás (l/100km)

140

Lóerő (103 kW)

230

Nyomaték (Nm)*

135

CO2 kibocsátás (g/km)*

Az új Swift Sport teljesítményét tökéletesen kiegészíti a zökkenőmentes váltást biztosító, hatsebességes manuális váltó. Az erőátviteli berendezés nagyszerű finomítása megnyitja az utat a sportos vezetés következő szintjére.

Hatfokozatú manuális váltó A zökkenőmentes váltást biztosító, hatsebességes kézi váltó maximalizálja a kompakt turbómotor teljesítményét. A sebességváltás sportos, éppen megfelelő kapcsolási érzettel, ami a rövid váltóútnak köszönhető.

A közvetlen befecskendezésű rendszer tovább növeli az üzemanyag hatékonyságot. Emellett, a hengerfejbe integrált leömlő és kipufogócsonk könnyű, kompakt motorkialakítást, valamint gyorsabb gyorsulást eredményez.

Örömteli futómű

A karosszéria és a felfüggesztés közvetlenül befolyásolja a sportos vezetés örömteliségét. Az új Swift Sport karosszériája könnyebb és merevebb, hogy a vezető bármilyen sebesség és manőver esetén uralni tudja az autót. A felfüggesztési rendszer hibátlanul reagál az út- és tapadási viszonyokra, és a fékrendszer is kifinomultabbá és érzékenyebbé vált a nagyobb erő és sebesség kezelhetőségének érdekében.


Kormányzás és tapadás

Az új Swift Sport újgenerációs HEARTECT padlólemezt alkalmaz a karosszéria-merevség erősítése, illetve az ütközésbiztonság és a vezetési teljesítmény növelése érdekében. A jármű könnyű, 970 kg-os súlya növeli a vezetési stabilitást, míg a jobb menetteljesítményt első és hátsó Monroe* felfüggesztési rendszer biztosítja. Ezen felül a Swift Sporthoz optimalizált stabilizátor rúd kisebb karosszériadőlést enged a kanyarokban.

A rugózás optimális egyensúlyt biztosít a dinamikus és a komfortos vezetés között, így a Swift Sport a mindennapokban is kiváló társ. Az új Swift Sport egy újabb határt lép át az üdítő manőverezhetőség és az úttartási teljesítmény közötti kiváló egyensúly megvalósításával.

*A Monroe® a Tenneco Automotive bejegyzett védjegye.

17 colos polírozott könnyűfém keréktárcsák Az exkluzív, vékony küllős, polírozott könnyűfém keréktárcsák kialakításakor minden részletre ügyeltünk, az autó vagány stílusának teljessége érdekében.

Fékezési teljesítmény

A fékteljesítmény ugyanolyan fontos szerepet tölt be, mint a motorerő, ezért az új Swift Sportot 16 colos elülső, hűtött tárcsa-fékekkel, és 15 colos hátsó tárcsafékekkel szereltük fel, a kiemelkedő fékerő és fékérzet érdekében.

Kiemelkedő biztonság

Az új Swift Sportban fejlett biztonsági technológiák szolgálják a vezető és az utasok nyugalmát.

ABS EBD-vel a fékezés támogatására

Az ABS rendszer a négy kerékhez csatlakoztatott szenzorok segítségével érzékeli az egyes kerekek forgását, így automatikusan és optimálisan vezérli a fékerőt. Megakadályozza a kerekek blokkolását, ami könnyen megtörténhet hirtelen fékezés vagy csúszós felület esetén, így a vezető nagyobb eséllyel tudja kormányzással kikerülni az akadályokat.

Emellett az EBD (elektronikus fékerő elosztó) optimálisan elosztja az első és hátsó fékerőt a jármű stabil megállításának elősegítése érdekében.

Az ABS a vezetőt fékezés közben segítő eszköz. A körültekintő, útviszonyoknak megfelelő vezetést nem helyettesíti: például kanyarhoz közeledve lassítani kell.

ESP® (elektronikus menetstabilizáló rendszer)

Amennyiben kanyarmenetben a gépjármű elveszti stabilitását az ESP segíti a vezetőt a gépjármű feletti uralom visszanyerésében a motorvezérlésbe és a fékrendszerbe történő megfelelő beavatkozással.

Az ESP® a Daimler AG bejegyzett védjegye. Az ESP®-t arra fejlesztették, hogy segítse a járművet irányítás alatt tartani. Mindazonáltal, a motornyomaték csökkentésének mértéke, valamint a fékező kerekek és fékerejük a vezetési körülményektől függően nagyban változnak. Az ESP® alapvetően a stabil vezetést segítő rendszer.

Ha a járművet megcsúszása vagy kifarolása során megszűnik a kerekek és az útfelület közötti tapadás, az ESP® tovább működik, azonban előfordulhat, hogy ebben az esetben nem lesz hatékony.

Kétérzékelős vezetést támogató rendszerek (DSBS)

Menet közben a Swift két érzékelővel (kamerával és lézerérzékelővel) meghatározza, fennáll-e az ütközés veszélye az elöl haladó járművel vagy egy gyalogossal. Ütközésveszély esetén az autó a helyzettől függően a következő módokon reagálhat.

A Suzuki fejlett vezetést támogató rendszerei növelik a biztonságot vészhelyzetekben, és támogatják a biztonságosabb vezetést az ütközés erejét csökkentő fékezéssel, sávelhagyásra figyelmeztetéssel és más funkciókkal. A DSBS egy szélvédőhöz erősített kétérzékelős (kamera és lézerérzékelő) rendszer.

A közepes és nagy hatótávolságon kitűnő teljesítményű, gyalogosok észlelésére is alkalmas kamera, és a kis távolságon kiválóan működő, éjszakai észlelésre is alkalmas lézerérzékelő kombinációja lehetővé teszi az ütközés erejét csökkentő fékezést, a sávelhagyásra figyelmeztetést, a távolsági fényszóró asszisztens működését és a sávtartásra való figyelmeztetés megvalósítását.

FIGYELEM!
Előfordulhat, hogy a radaros fékasszisztens és a kétérzékelős fékasszisztens bizonyos helyzetekben nem működik megfelelően. Az útakadály fajtájától, az időjárási körülményektől, az útviszonyoktól és más körülményektől függően előfordulhat, hogy a rendszer nem képes elkerülni az ütközést, vagy mérsékelni annak következményeit. Előfordulhat, hogy a rendszer nem működik, ha a vezető a kormánykerék vagy a gázpedál használatával kikerülő manővert hajt végre. A radaros fékasszisztensnek és a kétérzékelős fékasszisztensnek léteznek korlátai az útakadályok elismerésében és a jármű vezérlésében. Kérjük, ne bízza rá magát a rendszerre, mindig vezessen biztonságosan. Kérjük, olvassa végig a Felhasználói Kézikönyvet, mivel fontos információkat talál benne a biztonsággal kapcsolatban. További tájékoztatásért kérjük, keresse fel Suzuki márkakereskedőjét

Figyelmeztetés sávtartásra

Miközben az autó 60 km/óránál nagyobb sebességgel halad, a rendszer meghatározza az úttest nyomvonalát, és hang- és fényjelzést ad ki, ha az autó a vezető fáradtsága miatt vagy egyéb okból imbolyog az úton.

Sávtartó (Suzuki modellben először alkalmazva)

60 és 160 km/h közötti sebességnél az autó egy (egylencsés) kamera segítségével beazonosítja a sávot. Amikor a rendszer felismeri, hogy az autó elhagyja saját sávját, automatikusan segíti a vezetőt a sávba való visszatérésben az elektromos szervokormány segítségével.

Figyelmeztetés sávelhagyásra

Szintén 60 km/óránál nagyobb sebességgel haladva a rendszer meghatározza az autó útvonalát, majd fényjelzéssel és a kormánykerék érezhető rezegtetésével figyelmezteti a vezetőt, ha irányjelző használata nélkül hagyta el a sávot.

Adaptív tempomat

Ha az autó előtt egy másik jármű halad, az adaptív tempomat a milliméteres hullámhosszú radarral felméri a másik jármű távolságát, és a három beállítás közül kiválasztott beállításnak megfelelően automatikusan fenntartja a járművek közötti távolságot*. Ha az autó előtt nincs jármű, a rendszer fenntartja a vezető által beállított sebességet (40 km/h és 160 km/h között).

*A járművek közötti távolság a jármű sebességétől függ.

Távolsági fényszóró asszisztens

40 km/h feletti haladás közben a távolsági fényszóró asszisztens más járművek jelenléte függvényében automatikusan lekapcsolja, majd visszakapcsolja a távolsági fényszórót.

Légzsákrendszer az emelt utasbiztonságért

A sportos teljesítményt védelmet nyújtó biztonsági technológiák egészítik ki, beleértve az utasokat védő standard légzsákokat, az oldalirányú ütközések esetén az ütést csökkentő elülső oldallégzsákokat, valamint a fejre ható ütést csökkentő függönylégzsákokat.

A gyalogossérülések enyhítése

Gyalogossal történő ütközés sajnálatos esetében a motorháztető, a motorház, az ablaktörlő rendszer, valamint az elülső lökhárító ütéselnyelő tulajdonságai segítenek a gyalogosok fej- és lábsérüléseinek minimalizálásában.

1. Ütéselnyelő motorház
2. Ütéselnyelő ablaktörlő rendszer
3. Ütéselnyelő motorháztető csuklópánt 
4. Ütéselnyelő motorháztető

Árlista

Modelljeink alapfelszereltségéről és a választható extrákról a letölthető és kinyomtatható táblázatból nyerhet bővebb információt


Modellek Listaár Kedvezményes ár
Swift Sport 1.4 BOOSTERJET 5 990 000 Ft 5 490 000 Ft

Képgaléria

Nézd meg a galériánkat az új Suzuki Swift Sportról!