A Suzukik biztonságáról

Lendület, biztonság, kényelem. Ezek az alappillérek valamennyi modellünk tervezésekor. Hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki Suzukidból, egy csokorba szedtük a leghasznosabb biztonsági tudnivalókat, amikre mindig számíthatsz, amik igazi magabiztossággal vérteznek fel az utadon. Készen állsz a felfedezésre?

Filmek a biztonságról

Kíváncsi vagy, hogyan is működnek egy Suzuki biztonsági funkciói? A szakszerű leírásokban részletes információt kapsz erről, de egészen más mindezt éles helyzetben is megismerni. Videóink segítségével bepillantást nyerhetsz a Suzukik biztonsági technológiáinak gyakorlati alkalmazásába.

Gumiabroncs évszakhoz öltözve Hoffer Zsolf balesetmegelőzési szakértő beavat, hogy miért elengedhetetlen a megfelelő guminyomás és az évszaknak megfelelő gumiabroncs használata.

Funkciók a felhőtlen vezetésért Az ablaktörlő jó barátod ha esik, ha fúj. Tanuld meg jól kezelni azt a Szöszi és Lajos segítségével! Nézd meg a legújabb "Kérdezz, vezetek!" epizódot!

Gyerekkel a fedélzeten Fontos szabályok, tippek és tudnivalók, amikkel a legkisebbek is biztonságban élvezhetik az autózást.

Tisztes távolságból Borsi Gergő profi autóversenyző szemlélteti, hogyan maradhatunk biztonságos távolságban az ütközésveszélytől.

Megvilágosodás az utakon Látni és látszani létfontosságú a közlekedésben - megmutatjuk, mire kell odafigyelni az optimális látásviszonyok megteremtéséhez.

A biztonság ritmusa A közlekedés nem verseny, a sebességhatár és -korlátozás betartásával mégis mindenki nyer.

Kevesebb kerék, még több figyelem A biztonságos közlekedés csapatmunka: így tudunk odafigyelni egymásra, akár kétkeréken, akár autóban ülünk.

Nehéz terepen Borsi Gergő autóversenyző megmutatja, hogyan vehetjük gördülékenyen, ugyanakkor biztonságosan az akadályokat.

A parkolás is lehet gyerekjáték Az egyszerre biztonságos és szabályos parkolás nem kis kihívás, de a technológiai asszisztensekre ilyenkor is számíthatunk.

Kapd el az ívet A túl- és alulkormányzottság gyakori veszélyforrás a vezetésben, Borsi Gergő autóversenyző elárulja, hogyan lehet kivédeni.

Eszter és az adaptív tempomat Kíváncsiak vagytok, mit kezd egy szöszi az adaptív tempomattal? Eszter tesztel, Lajos instruál. Nézzétek hogyan!

Eszter esete az ablaktörlővel Az ablaktörlő jó barátod ha esik, ha fúj. Tanuld meg jól kezelni azt a Szöszi és Lajos segítségével! Nézd meg a legújabb "Kérdezz, vezetek!" epizódot!

Eszter és az ALLGRIP Hogyan segítheti a Vitara a komfortérzetünket? Több ötlete is van rá! Nézzétek meg Eszter és Lajos legújabb kalandját!

Eszter és a lejtmenet-vezérlő Eszter már sok mindent átélt Lajossal, a szervizguruval, de még sosem indultak el a lejtőn. A "Kérdezz! Vezetek!" legújabb epizódjában éppen ez történt, így élesben is használhatták a Vitara lejtmenet-vezérlőjét. Nézzétek meg, mi sült ki belőle!

Az ülések helyes beállítása Tudtad, hogy balesetmegelőzésre törekvéskor az első teendő mindig a helyes ülő- és háttámla beállítás ellenőrzése? A "Miénk a pálya!" című vezetéstechnikai sorozatunk epizódjában ennek a részleteit mutatják be a vezetőknek a Hungaroring legkeményebb trénerei. Biztonsági öveket bekapcsolni!

Az elindulás előtt A biztonságos autózás ott kezdődik, hogy elindulunk az autóval, igaz? Nem így van! Ebben a videóban sok olyan hasznos praktikát fogunk bemutatni nektek a biztonságos vezetésről, amit még az autóba és a motorra ülés előtt érdemes elvégezni. Nézzétek meg a videót!

Az abroncsok és a nyomásbeállítás "Miénk a pálya!" című sorozatunk új részében az abroncsnyomásról osztanak meg veletek fontos információkat a trénerek a Hungaroringen. Nézzétek meg a videót!

Évszakok és a gumitapadás A nyári gumikat taglaló "Miénk a pálya!" rész folytatásaként ezúttal a téli abroncsokról osztják meg veletek a tudásukat trénereink, és mutatnak életszerű helyzeteket a Vitara segítségével. Nézzétek meg ezt az epizódot is!

Vészfékezés Vészfékezés, avagy a váratlan helyzet, amelyben centimétereken múlhatnak életek. Nézzétek meg a róla szóló legújabb "Miénk a pálya!" részt!

ABS Úgy gondolod, hogy az ABS minden fékezési vészhelyzetet megold helyetted? Közel sincs így! Új "Miénk a pálya!" részünkben megosztják trénereink a legfontosabb tudnivalókat a használatával kapcsolatban!

Kanyarodás csúszós útfelületen Abszolút időszerű témához értünk "Miénk a pálya!" sorozatunkban: trénereink a csúszós útfelületen történő kanyarodásról értekeznek. Nézzétek meg a videót!

Jégbordára hajtás, váratlan ütközés Jégbordára hajtás, váratlan ütközés: két vezetési helyzet, amiket az autó- és motorvezetők rémálmainak is címkézhetünk. Fel lehet rájuk készülni ugyanakkor! "Miénk a pálya" c. vezetéstechnikai sorozatunk legújabb részében ebben segítenek a trénerek.

Az autó felkészítése téli körülményekre A tél még csak most csap le igazán! Ezért kiemelten figyelnünk kell a biztonságos vezetésre. Nézd meg, milyen téli kihívásokkal kell megbirkóznod neked és a Suzukidnak ebben az évszakban. Itt a legújabb "Miénk a pálya!" rész!

Lámpák használata nedves és hideg időben Sajnos, sokan alábecsülik az autók láthatóságának fontosságát, holott éppen a rövid nappalok és hosszú, sötét éjszakák alatt nő meg a megfelelő fényszórókkal rendelkező autók értéke. Nézzétek meg, hogy Attila, a tréner hogyan vélekedik erről a témáról a "Miénk a pálya!"sorozat következő részében!

AllGrip Nem csak síkos úton vagy laza talajon hasznos az összkerékhajtás: az ALLGRIP Sport üzemmódja száraz aszfalton is növeli a kanyarstabilitást és a vezetési élményt. Ha pedig a kifinomult összkerékhajtási rendszer Auto üzemmódját választod, benzintakarékosan közlekedhetsz.

Lejtmenet-vezérlő A "meredek" fogalma nem létezik a Suzuki Vitara számára! Lejtmenet-vezérlőjének köszönhetően nem ismer túl meredek útszakaszt. Az autó így minden körülmények között a vezető uralma alatt tartható, mert az automatikus fékezés lehetőséget ad, hogy csak a kormányzásra koncentráljon.

Adaptív tempomat A Vitara nem egyszerű tempomattal érkezik: az adaptív sebességtartó nem csak a sebességre figyel, hanem a követési távolságot is megtartja. Nézd meg hogyan!

Mobil csatlakoztatás Csak okosan! Az új Vitarátokhoz vezeték nélkül is csatlakoztathatjátok androidos mobilotokat, így a rajta futó alkalmazásokat és zenéket az autó központi kijelzőjén is kezelhetitek. További információk:
http://www.vitara.hu/#kesztyuskezzel

Automatikus vészfék asszisztens Egy figyelemre méltó, új Vitara tulajdonság! Az autó, az elejébe integrált radar segítségével érzékeli az akadályokat maga előtt, a koccanásokat figyelmeztető jelzéssel segíti elkerülni, illetve elkerülhetetlen ütközés esetén automatikus fékezéssel csökkenti a becsapódás erejét. Nézd meg a videót és láthatod működés közben!

Technológia

Egy-egy hétköznapi, extrém, vagy éppen hiánypótló biztonsági funkció mögött elképesztő fejlesztési folyamatok állnak. Less be a kulisszák mögé és nézd meg, milyen háttérrel rendelkeznek azok a praktikus technológiák, amikkel minden nap biztonságban érezheted magad a Suzukidban.


Tovább olvasom

Adaptív tempomat Ha vezettél már tempomattal ellátott autót, biztosan gyorsan ráéreztél, milyen kényelmes, amikor az autó önállóan tartja helyetted a kívánt sebességet. De arra is hamar rájöhettél, hogy sűrű forgalomban kevésbé használható, mert a lassabb autókat utolérve folyton meg kell szakítani a használatát. A Suzuki adaptív tempomatja megoldást jelent erre a problémára, és nemcsak kényelmesebbek vele a hosszú utak, de biztonságosabbak is.

Tovább olvasom

Allgrip Auto (automatikus összkerékhajtás) Összkerékhajtás csak a terepjárókhoz jár, gondolhatnád, de ez nem egészen így van, hiszen a személyautókban is hasznos tud lenni. Persze ezekben nincs szükség olyan képességekre, mint egy igazi terepjáróban, de az, hogy mind a négy kerék hajtott, igazán jól olyan időjárási viszonyok között, amikor nem tökéletes a kerekek tapadása. A Suzukinál ezért akár az Ignis vagy a Swift is rendelhető az Allgrip Auto változatával.

Tovább olvasom

AllGrip Select (kapcsolható összkerékhajtás) A városi terepjárókat, szabadidő-autókat és kompakt crossovereket sokan nem tartják igazi terepjárónak, hiszen elsősorban épített úton használják őket. Sokoldalúságuk miatt mégis kedveltek, és bár néhány típus tényleg csak kinézetében idézi a terepjárókat, a Suzuki szabadidő-autói többre képesek, mint gondolnád. Ebben az Allgrip Select névre keresztelt kapcsolható összkerékhajtású rendszer játssza a kulcsszerepet.

Tovább olvasom

Automatikus vészfékasszisztens (kamerás + radaros) Lehet, hogy egy városi koccanás ártatlannak tűnik, de annál nagyobb bosszúságot tud okozni. A sűrű forgalomban elég, ha csak egy pillanatra nem figyelsz az útra, és máris megtörténik a baj. De ha félre is nézel, az automatikus vészfékasszisztenssel szerelt Suzuki mindig figyel maga elé, és képes beavatkozni is annak érdekében, hogy elkerülje a ráfutásos baleseteket. Nagyobb sebességnél ez a figyelem életmentő is lehet!

Tovább olvasom

Elektronikus menetstabilizáló (ESP) Az elektronikus vezetéstámogató rendszerek nem olyan új keletűek, mint gondolnád, hiszen az elsővel, a blokkolásgátlóval már a hatvanas évek óta kísérleteztek, 1978-tól volt rendelhető, és 2005-től minden újonnan eladott autóban kötelező. Az ABS abban segít, hogy erős fékezésnél ne csússzon meg, irányítható maradjon az autó, az ESP pedig még ennél is többre képes.

Tovább olvasom

HEARTECT padlólemez Fontosak a balesetet megelőző vezetéstámogató rendszerek, és hasznosak a baj esetén oltalmazó légzsákok, de az autók biztonságát alapvetően mégis a struktúrájuk határozza meg. A padlólemez kialakítása lényeges eleme egy új modell megtervezésének, és erre a Suzuki különösen nagy figyelmet fordít. A legújabb generációs HEARTECT padlólemez több előnnyel is jár.

Tovább olvasom

Sávtartásra és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer Az autóvezetés lehet szórakoztató, de legalább annyira fárasztó is, és senkit nem kell meggyőzni arról, hogy fáradtan veszélyes a kormánykerék mögé ülni. De ha nagy távokat kell megtenned, vagy egy kimerítő nap végén indulsz haza, akkor nagyon jól jön, ha olyan fejlett vezetéstámogató eszközök vigyázzák az utad, mint amilyen a Suzukikban működő sávelhagyásra és sávtartásra figyelmeztető rendszer.

Tovább olvasom

Távolsági fényszóró asszisztens Az autóvezetés lehet szórakoztató, de legalább annyira fárasztó is, és senkit nem kell meggyőzni arról, hogy fáradtan veszélyes a kormánykerék mögé ülni. De ha nagy távokat kell megtenned, vagy egy kimerítő nap végén indulsz haza, akkor nagyon jól jön, ha olyan fejlett vezetéstámogató eszközök vigyázzák az utad, mint amilyen a Suzukikban működő sávelhagyásra és sávtartásra figyelmeztető rendszer.

Cikkek a biztonságról

A biztonság kimeríthetetlen témakör, amiről nem csak hasznos információkat, hanem izgalmas sztorikat, interjúkat, vallomásokat és beszámolókat is olvashatsz. Légy naprakész, merülj el egy érdekes témában! Szemezgess cikkeink között és fedezd fel a Suzuki biztonságának újabb és újabb oldalát!


Tovább olvasom

Zéró tolerancia, növekvő biztonság Lassan tíz éve, hogy bevezették a magyar utakon a zéró toleranciát. Ezidő alatt hozzávetőlegesen a felére csökkent a halálos kimenetelű balesetek száma. Miből is áll egy ellenőrzés?

Tovább olvasom

Téligumi-szabályok Európában A téli szünidőben sokan veszik Európa síterepei felé az útirányt, és ha te is így teszel, akkor indulás előtt gondoskodj a téli abroncsok felszereléséről. Összeszedtük az egyes országok szabályait.

Tovább olvasom

Így vezess a legzordabb hidegben A téli hidegben nemcsak neked kell jól felöltöznöd, de az autódra is figyelj oda, hogy még hosszú ideig hűséges társad legyen, és biztonságban odaérj vele. Elmondjuk a legfontosabb tippeket.

Tovább olvasom

Autóbiztonsági mi micsoda: radarok, kamerák, lézerek Évről évre újabb és újabb biztonságtechnikai rendszerek jelennek meg és szerencsére egyre rövidül az az idő is, míg a kísérleti fázisból ezek az innovatív megoldások bekerülnek az autóinkba. A Suzukiról elmondható, hogy élen jár abban, hogy az újításokat minél szélesebb körben hozzáférhetővé tegye és olyan kategóriákban kínálja, ahol korábban ezek a komplex rendszerek még elérhetetlenek voltak.

Tovább olvasom

Télen is kell klímázni Remek szolgálatot tehet a nyári hőségben az autód klímaberendezése, de kevesen tudják, hogy télen is érdemes bekapcsolni, és a karbantartásáról sem szabad elfeledkezni.

Suzuki CASCO+

Nem csak az autódban ülve számíthatsz biztonsági megoldásainkra, szakértelmünk és segítségünk mindig, minden helyzetben veled tart. Mindegy, hogy új vagy használt Suzukiról van szó, megnyugtató a tudat, hogy autód a legjobb kezekben van. És ki értenene jobban egy Suzukit, mint maga a Suzuki? Ezért hoztuk létre a Casco+ szolgáltatást.

Bővebben a CASCO+ szolgáltatásról

Adatvédelmi nyilatkozat


A www.suzuki-biztonsag.hu weboldalon (továbbiakban: Weboldal) elérhető bármely oldal megnyitásával Ön elfogadja a jelen Nyilatkozatban felsorolt feltételeket és hozzájárul a Weboldal megnyitásához, vagy az azon elérhető szolgáltatások igénybevételéhez szükséges adatainak kezeléséhez. Kérjük, amennyiben nem ért egyet jelen Nyilatkozatban rögzített feltételekkel, vagy nem járul hozzá a személyes adatainak a kezeléséhez, akkor a Weboldalt ne nyissa meg, illetve ne vegye igénybe a Weboldalon található szolgáltatásokat!


A Magyar Suzuki Zrt ("Suzuki") figyelmet fordít az Ön személyes adatainak a védelmére, illetve a Weboldal látogatása, továbbá a Weboldalon található szolgáltatások igénybevétele során a személyes adatok kezelésével kapcsolatos fenntartásaira és mindent megtesz annak érdekében, hogy a Weboldal látogatása során az Ön személyes adatait megvédje és a Weboldal látogatásában örömét lelje. Mindazonáltal, a Suzukinak szintén tekintettel kell lennie saját jogos érdekeire, melyek meghatározzák a Weboldal látogatásához, illetve a Weboldalon található szolgáltatások igénybevételéhez szükséges adatok típusát és mennyiségét. Suzuki tudomására jutó adatok mennyisége és típusa attól függ, hogy Ön a Weboldalt miképp használja.

Adatvédelmi tájékoztató

Suzuki kiemelt figyelmet fordít arra, hogy adatkezelése során az Ön érdekében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságrólszóló 2011. évi CXII. törvény, a vonatkozó EU normák, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tevékenysége során kialakult gyakorlatnak megfelelően, a kapcsolódó fontosabb nemzetközi ajánlásokat is figyelembe véve járjon el.
Suzuki ezúton tájékoztatja az ügyfeleket, valamint látogatókat az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Definíciók, rövidítések:

Info tv.: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról;
Adatkezelő
: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja.
Adatkezelés
: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.
Személyes adat
: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Az adatkezelő, az adatkezelés célja, terjedelme

A Weboldal felkeresésével Ön személyes adatokat ad át Suzuki részére. A személyes adatok kezelője a Suzuki, amely az adatok kezelése során az alább részletezett módon jár el.

Az adatkezelés jogalapja
Az adatkezelés jogalapját egyrészt a jogszabályi felhatalmazások, másrészt pedig az adatok közlésének önkéntessége teremti meg. Az adatkezelés az Info tv. 5.§ (1) bek. a) pontjának rendelkezésein alapul, azaz az érintett hozzájárulásával történik. Suzuki által biztosított egyes funkciók, szolgáltatások eléréséhez szükség van személyes adatokra, tekintettel arra, hogy ezeknek a funkcióknak a használata az Ön által önkéntesen szolgáltatott személyes adatokkal valósítható csak meg.

A felhasználók jogainak gyakorlása
A Weboldal felhasználójaként jogosult tájékoztatást kérni a felhasználóra vonatkozó adatkezelésről. Suzuki a felhasználó kérésére tájékoztatást ad az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az Önre vonatkozó adatokat. Suzuki a kérelem benyújtásától számított lehető legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást. Ön bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését kérni. A helytelen adatok kijavítását Suzukinál kezdeményezheti.
Jogosult kérni továbbá az Önre vonatkozó adatok törlését az önkéntes adatkezelés vonatkozásában. A törlés kezdeményezése Suzukihoz benyújtott írásbeli kérelemmel lehetséges.
Adatainak módosítását, javítását vagy törlését kérheti levélben a Magyar Suzuki Zrt. 2500 Esztergom, Schweidel J. u 52. postai címen vagy az ugyfel@suzuki.hu e-mail címen.

Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

Suzuki, mint adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ön jogainak megsértése esetén a Suzuki, mint adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A per elbírálása a Tatabányai Törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Általános Weboldal Felhasználás

Amennyiben Ön termékinformáció szerzése céljából látogatja a Weboldalt, úgy Suzuki bizonyos típusú információkat kap és tárol a látogatásával összefüggésben. Suzuki által gyűjtött adatok nem azonosítják az Ön személyét (kilétét) és nem vezethetők vissza az Ön személyére mindaddig, amíg Ön a látogatás egy bizonyos pontján nem dönt kilétének azonosítása mellett. Az interneten való böngészéssel összefüggésben Suzuki a következő információkat gyűjtheti és tárolhatja: a böngésző és az operációs rendszer típusa, a böngésző nyelve, IP cím, az oldalakhoz való kapcsolódás dátuma és időpontja, a kapcsolódások száma, az Ön számítógépének Java felhasználásokkal vagy sütik használatával kapcsolatos beállításai, alkalmazások és csatlakozók, az Ön által látogatott oldalak és amennyiben Ön a Suzuki Weboldalakat más weboldalon keresztül érte el, úgy ezen weboldal címe. Suzuki mindezen adatokat kizárólag statisztikák készítésére, a látogatottság (aktivitás) mérésére és a Suzuki Weboldalakkal kapcsolatos elemzésre felhasználói szokásokhoz való igazítására alkalmazza annak érdekében, hogy a Weboldalt Ön minél könnyebben, élvezhetőbben és hatékonyabban használhassa. Összesített statisztikákat harmadik személyek részére esetenként átadhatunk, de ezen statisztikák személyes adatot szintén nem tartalmaznak és ilyen adatok megszerzésére nem is alkalmasak.

Sütik és Webes Irányjelzők Használata

A "Sütik" a weboldalak által a látogatók merevlemezére nyilvántartási célokkal, a weboldal és a felhasználó (látogató) interaktusának nyomon követése érdekében továbbított adatok. A sütik használata megszokott kereskedelmi eljárás és a legtöbb fontos weboldal alkalmazza őket. Annak kimutatásával, hogy mikor és miként használják látogatóink a Weboldalt, a sütik segítenek annak azonosításában, hogy a Weboldal mely területei látogatottak és melyek nem. A Weboldal legtöbb fejlesztését és frissítését ezen adatokra, mint például a látogatók összlétszáma és a megtekintett lapok száma, alapozza Suzuki. Amennyiben Ön előnyösebbnek érzi, beállíthatja a böngészőjét a sütik visszautasítására vagy a sütik küldéséről szóló riasztás küldésére is. Lehetséges mindazonáltal, hogy amennyiben így cselekszik, úgy a Weboldal egyes részei nem fognak helyesen működni.

A „Webes irányjelzők", amelyet „spotlight tag"-nek vagy „pixel tag"-nek is neveznek, célja egyedi sütik felismerése és Suzuki segítése annak meghatározásában, hogy látogatói mely reklámokat követve jutnak el a Weboldalra. Ön beállíthatja a böngészőjét a sütik érkezéséről szóló riasztás küldésére, mely lehetőséget ad eldönteni, a sütit fogadja-e. Ha visszautasítja a süti elfogadását, úgy az a webes irányjelzőt is inaktiválja.

Mind a sütik, mind a webes irányjelzők által gyűjtött és felhasznált információ névtelen és az Ön személyére vissza nem vezethető. A sütik és webes irányjelzők által gyűjtött adatok nem tartalmazzák az Ön nevét, címét, telefonszámát vagy e-mail címét.
Weboldalon lehetőség nyílik, illetve a Suzuki időnként kérheti látogatóit kérdőívek formájában való adatszolgáltatásra és véleményük visszajelzésére. E kérdőívek kitöltése mindig önkéntes alapon történik és a látogatónak mindig joga van a kérdőív kitöltésének visszautasítására. Bármely a kérdőívek útján gyűjtött adatot Suzuki termékeinek és szolgáltatásainak értékelésére használunk.
Egyes esetekben a Weboldal látogatóinak történő szolgáltatásnyújtás vagy velük történő kapcsolattartás (pl. e-hírlevelek, promóciók, postai brosúrák és/vagy gyors ajánlatok) céljával személyhez köthető adatot kérünk és gyűjtünk. E személyes adatok, mint például név, levelezési cím, e-mail cím, igények típusa és más lehetséges személyes információkat az adatok jogi természetének megfelelően továbbá az EU adatvédelmi előírásaival harmonizált magyar adatvédelmi jogszabályokkal és adatvédelmi standardokkal összhangban gyűjtjük és tároljuk.

Az adatkezelés a fenti célok esetében is kizárólag a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig, és kizárólag azzal a személyes adattal történik, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges és a cél elérésére egyébként alkalmas. A fentiek szerinti adatkezelés során keletkező információkat Suzuki a legnagyobb körültekintéssel, szigorúan bizalmasan, csak a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges mértékben, illetve az Ön rendelkezéseinek megfelelően kezeli, és minden törvényes eszközzel megakadályozza, hogy azokhoz illetéktelenek hozzáférjenek.

A tudomására jutott adatokat Suzuki harmadik személy számára - a törvényben meghatározott eseteken kívül - semmilyen körülmények között nem adja ki. Személyes adatok továbbítására kizárólag a vonatkozó törvények ilyen rendelkezése - így az Rtv. (a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.törvény) valamint az Nbtv ( a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. Törvény) rendelkezései stb. - szerint, vagy az érintett hozzájárulása esetén kerülhet sor, az ott meghatározott terjedelemben.

Adatbiztonság

A Suzuki kiemelt gondossággal törekszik az adatok biztonságos kezelését megvalósítani, ezért megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek adatok védelme érdekében- szükségesek. Suzuki törekszik védeni az adatokat különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.
Suzuki mindent ésszerű erőfeszítést megtesz a látogatói személyes adatok gyűjtésének és továbbításának biztonsága érdekében az iparban és kereskedelemben elfogadott adatgyűjtési és titkosítási módszerek, mint például az SSL (Secure Sockets Layer) és a PGP (Pretty Good Privacy) alkalmazásával; az adatok jogellenes elfogásának bizonyos kockázata azonban mindig fennáll.

Egyéb szabályok

Az adatok feldolgozása elsősorban informatikai eszközökkel történik, automatizált módon, a rendszert üzemeltető beavatkozási lehetőségének korlátozásával vagy kizárásával.
Suzuki egyes karbantartási és egyéb feladatok ellátásához adatfeldolgozót vehet igénybe, az Info tv. rendelkezéseinek megfelelően. E feladatok ellátásához elengedhetetlenül szükséges mértékben az adatfeldolgozó személyes adatokhoz is hozzáférhet. Az érintett kérelmére Suzuki tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről.
Suzuki az adatkezelési tevékenysége során az Avtv. rendelkezéseinek és az adatvédelmi joggyakorlatnak megfelelően jár el, a hatályos jogszabályok előírásait betartja, illetve az adatvédelemhez kapcsolódó fontosabb nemzetközi ajánlásokat is figyelembe veszi.
Suzuki ingyenes hírlevelek, mint például a Suzuki Hírlevelek és alkalomadtán promóciós e-mail küldésének lehetőségét ajánlja szolgáltatásként a Weboldal látogatói részére. Suzuki kizárólag abban az esetben küld e-mailt, ha a látogató Suzuki weboldalain vagy nyeremény-promóciókon keresztül beleegyezését adta a küldemények fogadásához. Ha egy látogató a tájékoztatási szolgáltatásunkat választva felhívja barátja(i) figyelmét a Weboldalra, a látogatótól a barát(ok) nevének és e-mailcímeinek megadását kérjük. Suzuki a barát(ok)nak automatikus, egyszeri, a Weboldal látogatására szóló meghívót küld ki. Suzuki az így kapott adatokat nem tárolja és az adatokat kizárólag az egyszeri e-mail küldésének céljára használja fel.

Nyeremény-promóciók és Más Promóciók Útján Gyűjtött Személyes Adatok

Egyes esetekben Suzuki nyeremény-promóciót, „giveaway" vagy más típusú promóciókat ajánl a Weboldalon. Az ezekben történő részvétel lehetővé tétele érdekében Suzuki Személyes Adatokat kérhet Öntől. Személyes Adatok gyűjtése és feldolgozása mindig jelen Nyilatkozattal és/vagy a konkrét nyeremény-promócióra, „giveaway" vagy más típusú promóciókra megállapított szabályzattal összhangban történik.

Szerzői jogi/Védjegy Oltalom

A Weboldal szerzői joga a Magyar Suzuki Zrt-t illetik meg, kivéve abban az esetben, ha a konkrét dokumentumban más forrás van feltüntetve, illetve a szerzői joggal kapcsolatban egyéb közlés történik.
A Weboldalon használt Suzuki védjegyek és arculat a Suzuki Motor Corporation (SMC) bejegyzett védjegyei.
A Weboldalon elhelyezett adatokat és tartalmakat Ön kizárólag személyes céljaira használhatja (a kereskedelmi célú felhasználás kifejezett írásbeli, eltérő közlési engedély hiányában tilos) és Ön semmilyen célból nem másolhatja le, nem sokszorosíthatja, nem adaptálhatja, nem jelenítheti meg és nem teheti közzé, sem egészében, sem egyes részeiben, illetve a honlap tartalmi elemei nem helyezhetők el sem nyilvános, sem zárt adatbázisban a Suzuki vagy SMC kifejezett írásbeli engedélye nélkül. A Suzuki védjegy és arculat nem használható, tölthető le, másolható és terjeszthető Suzuki vagy SMC előzetes kifejezett írásbeli hozzájárulása nélkül. A honlap tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra. Minden jog fenntartva. Fent írt kifejezett eltérő rendelkezés kivételével egyetlen tartalom sem értelmezhető bármely védjegy alapján fennálló engedély vagy jog átengedéseként. Az írásban esetlegesen engedélyezett másodközlésnek meg kell felelnie a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek. Felhívjuk figyelmét, hogy a Suzuki érdekeit sértő védjegy vagy arculathasználat szerzői jogi, polgári jogi és büntetőjogi következményekkel járhat. Suzuki minden tudomására jutott jogsértéssel szemben fellép.
E World Wide Web szolgáltatásról szóló referenciák (linkek) elhelyezhetők más online szolgáltatásokban. Suzuki fenntartja magának a jogot, hogy a méltatlan környezetbe helyezett kapcsolódás ellen kifogást emeljen és annak megszüntetését kezdeményezze. A kapcsolódás elhelyezésről a „Kapcsolatfelvétel" pont alatti címen kérünk bejelentést:

Felelősség és Szavatosság Kizárása

Suzuki fenntartja a Weboldalon elhelyezett adatok bármikor és előzetes értesítés nélkül történő módosításának jogát. Jóllehet Suzuki minden ésszerűen elvárható intézkedést megtesz annak biztosítása érdekében, hogy a Weboldalon található információk pontosak legyenek, de a pontosság nem garantálható ezért Suzuki semmilyen felelősséget nem vállal Weboldalon elhelyezett adatok pontosságáért, teljességéért és érvényességéért. A Weboldalon elhelyezett minden információ és tartalom csak e formában és mindenfajta felelősség kizárásával nyújtott. A Weboldal más, a Weboldaltól teljesen független weboldalakra mutató linkeket is tartalmazhat. Suzuki nem vállal felelősséget a linkekben elhelyezett adatok pontosságáért, teljességéért és érvényességéért, valamint egyetlen harmadik személy vagy más jogalany weboldalára mutató link sem értelmezhető akként, hogy Suzuki az adott személy vagy jogalany weboldalát, termékeit vagy szolgáltatásait ajánlja, azokhoz csatlakozott vagy azokkal egyetért. Külső vagy más weboldalakra Ön mindig saját kockázatára csatlakozik. E más weboldalak megbízható és bizalmas módon történő használatáért Suzuki felelősséget nem vállal.
A SUZUKI SEMMILYEN ESETBEN NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET SEMMILYEN A WEBOLDAL VAGY HYPERLINKELT WEBOLDAL HASZNÁLATA VAGY AZOK HASZNÁLATRA KÉPTELEN ÁLLAPOTA, NEM MEGFELELŐ MŰKÖDÉSE, ÜZEMZAVARA, VAGY AZ ADATOK BÁRKI ÁLTAL TÖRTÉNŐ ILLETÉKTELEN MEGVÁLTOZTATÁSA, ILLETVE AZ INFORMÁCIÓTOVÁBBÍTÁSI KÉSEDELEM, SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUS, VONAL- VAGY RENDSZERHIBA, VAGY MÁS HASONLÓ OK MIATTI KÖZVETLEN, KÖZVETETT, KÜLÖNLEGES VAGY MÁS TÍPUSÚ KÖVETKEZMÉNYES KÁRÉRT BELEÉRTVE AZ ELMARADT HASZNOT, ÜZLETMENET MEGSZAKADÁSÁT, ADATVESZTÉST, MÉG AKKOR SEM, HA EZEK VALAMELYIKÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL KIFEJEZETT TÁJÉKOZTATÁST KAPOTT.

Online Személyiségvédelmi és Felhasználási Szabályzat Elfogadása

Ismételten felhívjuk a figyelmét, hogy a Weboldal felhasználásával Ön elfogadja Suzuki Nyilatkozatában foglalt rendelkezéseket. Amennyiben jelen szabályzattal nem értene egyet, kérjük, ne látogassa a Weboldalt. Fenntartjuk a Nyilatkozat bármely részének előzetes értesítés nélkül történő módosítására vonatkozó jogunkat. A Weboldal látogatása során kérjük, ellenőrizze annak bármely esetleges változását.

Technológia


Adaptív tempomat

Ha vezettél már tempomattal ellátott autót, biztosan gyorsan ráéreztél, milyen kényelmes, amikor az autó önállóan tartja helyetted a kívánt sebességet. De arra is hamar rájöhettél, hogy sűrű forgalomban kevésbé használható, mert a lassabb autókat utolérve folyton meg kell szakítani a használatát. A Suzuki adaptív tempomatja megoldást jelent erre a problémára, és nemcsak kényelmesebbek vele a hosszú utak, de biztonságosabbak is.

Az adaptív tempomattal szerelt típusoknál menet közben milliméter hullámhosszúságú radar pásztázza az autó előtt lévő területet. Könnyen felismerheted ennek érzékelőjét, amit a Suzuki-embléma mögé, vagy a hűtőmaszk felső részére szereltek. De a működését már csak érezheted, olyan észrevétlenül dolgozik alád a rendszer. Ha beállítottad a kívánt sebességet, akkor folyamatosan tartja egészen addig, amíg utol nem érsz egy másik járművet. Ekkor automatikusan lassít, és önállóan tartja a biztonságos követési távolságot, amit több fokozat közül választhatsz ki. Ha a lassabb autó lehúzódik vagy lekanyarodik előled, akkor ismét felgyorsít a beállított sebességre, miközben egyáltalán nem kellett a gázpedálra vagy a fékre lépned. A rendszer országúton és autópályán is, 40 és 160 km/órás sebesség között működik.

Könnyű megérteni, hogy az adaptív tempomat nemcsak kényelmi, hanem biztonsági funkció is. Az autónk mindig akkora követési távolságot hagy az előttünk haladó járműtől – kisebb sebességnél rövidebbet, nagyobb tempónál hosszabbat –, hogy vészfékezés esetén is biztonsággal meg tudjon állni mögötte. De ha nem veszed észre, hogy a követett jármű erősen fékez, a radarral felszerelt Suzuki akkor is azonnal lassítani kezd, elkerülve ezzel az autópályán gyakori ráfutásos baleseteket.

Vissza a többi cikkhez

Technológia


Allgrip Auto (automatikus összkerékhajtás)

Összkerékhajtás csak a terepjárókhoz jár, gondolhatnád, de ez nem egészen így van, hiszen a személyautókban is hasznos tud lenni. Persze ezekben nincs szükség olyan képességekre, mint egy igazi terepjáróban, de az, hogy mind a négy kerék hajtott, igazán jól olyan időjárási viszonyok között, amikor nem tökéletes a kerekek tapadása. A Suzukinál ezért akár az Ignis vagy a Swift is rendelhető az Allgrip Auto változatával.

Nagy hagyományokkal rendelkezik az összkerékhajtású rendszerek terén a Suzuki, és ezt a tapasztalatot kamatoztatja az automatikus négykerékhajtás esetén is. Az Allgrip Auto névre keresztelt rendszer olyan típusokhoz érhető el, ahol nem elvárás a nehéz terep leküzdése, de időnként jól jön a megnövelt tapadás. A kormánykerék mögött pedig nem is veszed észre, mikor dolgoznak a hátsó kerekek, csak azt látod, hogy az autó kiválóan tapad még rossz burkolaton is.

Gazdaságossági okokból az Allgrip Autóval szerelt modellek alapesetben csak az első kerekeket hajtják, így hétköznapi körülmények között, amikor nincs szükség összkerékhajtásra, kevesebbet fogyaszt az autó. De a rendszer azonnal érzékeli, amint az első kerekek kipörögnek, és a viszkokuplung segítségével a hátsó kerekek automatikusan kapcsolódnak be a hajtásba. Az Allgrip Autóval szerelt Swift vagy Ignis ezért vizes vagy havas úton is nyugodt és biztonságos autózást garantál.

Vissza a többi cikkhez

Technológia


AllGrip Select (kapcsolható összkerékhajtás)

A városi terepjárókat, szabadidő-autókat és kompakt crossovereket sokan nem tartják igazi terepjárónak, hiszen elsősorban épített úton használják őket. Sokoldalúságuk miatt mégis kedveltek, és bár néhány típus tényleg csak kinézetében idézi a terepjárókat, a Suzuki szabadidő-autói többre képesek, mint gondolnád. Ebben az Allgrip Select névre keresztelt kapcsolható összkerékhajtású rendszer játssza a kulcsszerepet.

A hatvanas évek vége óta fejleszt összkerékhajtású modelleket a Suzuki, és a márka legalább annyira elismert a terepjáróiról, mint a kisautóiról. Az évtizedek alatt felhalmozódott tapasztalattal alkották meg a legújabb négykerékhajtást, ami az Allgrip Select nevet kapta, és ami a Vitara és S-Cross modellekhez rendelhető. A nevéhez illően nemcsak automatikusan kapcsolódó, hanem kívánságra választható összkerékhajtásról van szó.

Négy üzemmódban használható az Allgrip Select, amit az ülések közötti forgótárcsával választhatsz ki az útviszonyoknak és a vezetési stílusodnak megfelelően. Auto üzemmódban az első kerekek hajtanak, így takarékosabban működik az autó, de az első kerekek kipörgését észlelve azonnal automatikusan kapcsolja a hátsók hajtását. Sport módban szintén automatikus a nyomaték eloszlása, de ilyenkor a rendszer kihasználja a hajtás előnyeit, és a gyorsabb kanyarvételekhez igazítja a működését. Snow módban összkerékhajtással működik az autó, és a kormányzásnak és a gázadásnak megfelelően növeli a tapadást csúszós felületen, ezzel havas és poros úton is ideális. A Lock üzemmódot pedig arra tervezték, hogy a jármű kiszabaduljon a hóból, sárból vagy homokból, ezért a rendszer folyamatosan nagy nyomatékot küld a hátsó kerekekhez.

A különböző üzemmódokban az a közös, hogy az autó sosem működik kizárólag fronthajtással, mindig készenlétben áll a hátsó kerekek hajtása. Ez pedig jóval nagyobb biztonságot nyújt, hiszen akármilyen váratlanul csússzanak meg az első kerekek, az Allgrip Select rendszer mindig készen áll arra, hogy a hátsó kerekekre nyomatékot küldjön, és ezzel biztosan úton tartsa az autót.

Vissza a többi cikkhez

Technológia


Automatikus vészfékasszisztens (kamerás + radaros)

Lehet, hogy egy városi koccanás ártatlannak tűnik, de annál nagyobb bosszúságot tud okozni. A sűrű forgalomban elég, ha csak egy pillanatra nem figyelsz az útra, és máris megtörténik a baj. De ha félre is nézel, az automatikus vészfékasszisztenssel szerelt Suzuki mindig figyel maga elé, és képes beavatkozni is annak érdekében, hogy elkerülje a ráfutásos baleseteket. Nagyobb sebességnél ez a figyelem életmentő is lehet!

A működése hasonló az adaptív tempomathoz, hiszen az automatikus vészfékasszisztens is ugyanazt a milliméteres hullámhosszú radart használja, de akkor is pásztázza az autó előtti területet, amikor a tempomatot nem használod. Az ember reakcióideje akár egy másodperc is lehet, és egy újabb másodperc telhet el addig, amíg a fékre lépsz, ez alatt 50 km/óránál akár 25 métert is megteszel. A radaros rendszer ennél jóval hamarabb, a követési távolság csökkenéséből azonnal észleli az ütközésveszélyt, és a másodperc töredéke alatt adja ki a parancsot a fékezésre, amivel még éppen elkerülheted a balesetet.

A rendszer több lépcsőben működik. Először a követési távolság csökkenésére hang- és fényjelzéssel figyelmeztet, és ha nem lépsz közbe, akkor előbb kicsit fékez, majd ha még mindig nem reagálsz, akkor teljes erővel aktiválja a fékrendszert, hogy elkerülje az ütközést. A vészfékasszisztens akkor is segít, ha ugyan a fékre lépsz, de nem fékezel elég erősen ahhoz, hogy megállj az akadály előtt.

A legújabb Suzukikban, így a Swiftben már kétérzékelős vészfékasszisztens működik, amely a szélvédő felső részére, a visszapillantó tükör mögé szerelt kamerával és lézerérzékelővel figyeli az előtte lévő területet, és nemcsak a járműveket, de a gyalogosokat is felismeri. A két érzékelő nagyszerűen dolgozik össze, hiszen a kamera közepes és nagy hatótávolságon működik, és észleli a gyalogosokat, míg a lézer kis távolságon, éjszaka is kiválóan dolgozik.

Vissza a többi cikkhez

Technológia


Elektronikus menetstabilizáló (ESP)

Az elektronikus vezetéstámogató rendszerek nem olyan új keletűek, mint gondolnád, hiszen az elsővel, a blokkolásgátlóval már a hatvanas évek óta kísérleteztek, 1978-tól volt rendelhető, és 2005-től minden újonnan eladott autóban kötelező. Az ABS abban segít, hogy erős fékezésnél ne csússzon meg, irányítható maradjon az autó, az ESP pedig még ennél is többre képes.

Az elektronikus menetstabilizáló működése hasonló a blokkolásgátlóéhoz, hiszen arra való, hogy megtartsa eredeti haladási irányát az autó. De amíg az ABS az egyenes irányban való csúszást akadályozza meg, addig az elektronikus menetstabilizáló (ismertebb nevén ESP vagy ESC) arra is képes, hogy meggátolja az autó megpördülését. Az érzékelői képesek a kerekek forgását, valamint az autó oldalirányú gyorsulását és perdületét figyelni, és ezt vetik össze a kormánykerék szögével, vagyis az általad kijelölt útiránnyal.

Ha az eredeti útiránytól eltér az autó iránya, azaz készül kipördülni, akkor kezdetben a motor elektronikája csökkenti a nyomatékot, vagyis elveszi a gázt, hogy ezzel álljon vissza a stabilitás. Ha ez nem elegendő, akkor a kanyar külső ívén futó első kereket külön fékezi meg, hogy az autó kissé lassuljon, és visszanyerje eredeti haladási irányát. Jó esetben ebből alig veszel észre valamit, leginkább csak azt, hogy sárgán villog a menetstabilizáló visszajelzője a műszerfalon, és mégis sikerült befordulni a túl gyorsan vett kanyarban.

Európában 2014 óta minden újonnan eladott autóban kötelező az ESP, ezért természetesen minden Suzukiban is megtalálod.

Vissza a többi cikkhez

Technológia


HEARTECT padlólemez

Fontosak a balesetet megelőző vezetéstámogató rendszerek, és hasznosak a baj esetén oltalmazó légzsákok, de az autók biztonságát alapvetően mégis a struktúrájuk határozza meg. A padlólemez kialakítása lényeges eleme egy új modell megtervezésének, és erre a Suzuki különösen nagy figyelmet fordít. A legújabb generációs HEARTECT padlólemez több előnnyel is jár.

Minden újonnan bemutatott modell gyorsabb, kényelmesebb, ugyanakkor könnyebb, takarékosabb, de biztonságosabb is az elődjénél, és ennek a sokféle követelménynek csak a legmodernebb technológiával tudnak megfelelni a gyártók. A Suzuki élen jár a súlycsökkentés és a fogyasztás mérséklése terén, de legalább ilyen példamutató a biztonsági fejlesztések területén.

A legújabb típusaihoz kifejlesztett HEARTECT padlólemez kiemelkedően merev szerkezete hatékonyan osztja el az ütközés energiáját, ezzel hozzájárul ahhoz, hogy nagyobb biztonságban lehessenek az utasok. Az utascella pedig minden eddiginél több nagyszilárdságú acélt, egy rugalmas, mégis elképesztően masszív, és meglepően könnyű anyagot hasznosít.

Ez a csúcstechnológia a titka annak, hogy az új Suzukik a legkönnyebbek közé tartoznak a kategóriájukban, az ütközési biztonságuk mégis a legjobbak között tartható számon. A HEARTECT padlólemez merev szerkezete pedig a kiváló útfekvéshez is hozzájárul, amitől nemcsak biztonságos érzés, de izgalmas élmény is egy Suzuki vezetése.

Vissza a többi cikkhez

Technológia


Sávtartásra és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer

Az autóvezetés lehet szórakoztató, de legalább annyira fárasztó is, és senkit nem kell meggyőzni arról, hogy fáradtan veszélyes a kormánykerék mögé ülni. De ha nagy távokat kell megtenned, vagy egy kimerítő nap végén indulsz haza, akkor nagyon jól jön, ha olyan fejlett vezetéstámogató eszközök vigyázzák az utad, mint amilyen a Suzukikban működő sávelhagyásra és sávtartásra figyelmeztető rendszer.

A kétérzékelős rendszerrel felszerelt Suzukiban a sávelhagyásra és sávtartásra figyelmeztető funkció a szélvédő felső részén, a visszapillantó tükör mögött elhelyezett kamera képét használja. A kamera folyamatosan figyeli az utat, és a felezővonalak alapján felismeri a sávot, amelyben éppen haladsz. 60 km/órás sebesség felett pedig érzékeli, ha irányjelzés nélkül hagynád el a sávot, ekkor a műszerfalon fényjelzéssel és a kormánykerék rezegtetésével figyelmeztet. Nem az irányjelzésre akar rászoktatni ezzel, hanem az akár súlyos kimenetelű elalvásos baleseteknek kívánja az elejét venni. Ha indexelsz a sávváltáskor, akkor tudja, hogy szándékosan léped át a felezővonalat, de ha fáradtan bóbiskolsz el a volán mögött, akkor az életedet is megmentheti, ha nem enged letérni az útról.

A fáradtságot pedig időben felismerheted a másik funkcióval, a sávtartó rendszerrel. Szintén 60 km/óra felett működik, de nem a felezővonal átlépésére figyelmeztet, hanem arra is, ha nem egyenesen haladsz a sávban, hanem kacsázol a vonalak között. Tudja, merre halad előtted az út, és érzi, ha hirtelen kormánymozdulatokkal tereled a kissé imbolygó autót, ekkor inkább a tudtodra adja, hogy ideje pihenőt tenni, ha szeretnél épségben megérkezni az úti célodhoz.

Vissza a többi cikkhez

Technológia


Távolsági fényszóró asszisztens

Éjszakai vezetésnél különösen fontos, hogy minél jobban lásd az előtted lévő utat. Ha sokat autózol éjszaka, és változatos útviszonyok között is vezettél már, akkor biztosan sokszor használtad már a távolsági fényszórót, ami jóval megnöveli a látótávolságot. De sokat is kapcsolgattad már, amikor a szembejövő autóknál tompítottra váltottál, utána pedig vissza a távfényre. Mostantól elég egyszer felkapcsolni, a többit az asszisztens intézi.

A távolsági fényszóró asszisztens a kétérzékelős vezetéstámogató rendszer kamerájával működik együtt. A szélvédő felső részére, a visszapillantó tükör mögé szerelt kamera folyamatosan figyeli az utat, és elég messze ellát ahhoz, hogy a távolból közeledő, vagy messze előtted haladó járműveket is felismerje. Ha nincs más autó az úton, akkor a 40 km/óra felett működő asszisztens önállóan kapcsolja fel a távolsági fényszórót, de ha szemből érkező vagy elöl haladó jármű fényeit érzékeli, akkor azonnal tompított fényre vált. A másik jármű elhaladása után ismét felkapcsolja a reflektort, hogy minél nagyobb legyen a látótávolság, és közben egyszer sem kell a bajuszkapcsolóhoz nyúlni. A rendszer arra is képes, hogy a városi fényeket érzékelve a jól megvilágított lakott területen tompított fényszóróra váltson.

A legújabb Suzukikban nemcsak a távfényszóró-asszisztens, hanem maga a fényszóró is biztonsági szerepet tölt be, hiszen a legmodernebb technológiájú, teljesen LED-es fényszórók természetes fehér fénnyel, még nagyobb területen világítják be az utat, ezzel biztonságosabbak a hagyományos halogén vagy xenon fényszóróknál.

Vissza a többi cikkhez

Biztonság


Zéró tolerancia, növekvő biztonság

Lassan tíz éve, hogy bevezették a magyar utakon a zéró toleranciát. Ezidő alatt hozzávetőlegesen a felére csökkent a halálos kimenetelű balesetek száma. Miből is áll egy ellenőrzés?

A zéró tolerancia azt jelenti, hogy akit a Rendőrség tetten ér az alkoholszint-mérés során, annak azonnal, a helyszínen elveszik a jogosítványát. Akinél a szonda jelez, azt vagy vérvételre állítják elő, vagy hitelesített eszközzel végzett légalkoholmérésnek vetik alá. Ha ez is pozitív lesz, akkor jöhet az eltiltás.

Megbízhatóak ezek a szondák? Igen, mivel többszöri az ellenőrzés, így valóban csak az kerül bajba, aki ivott előtte. Kétféle mérőeszköz használatos, egy tradícionális szonda és egy elektromos alkoholmérő berendezés. Akinél a szonda elszíneződik, vagy az elektromos szonda 0,5 ezreléket meghaladó értéket mutat, a rendőri szerv elé kell állnia egy harmadik fajta készülékkel végzett légalkoholvizsgálat céljából. Ha a hitelesített eszközzel végzett ellenőrzés eredménye is 0,5 ezreléket meghaladó értéket mutat, az alkoholos befolyásoltság megállapítható és emiatt büntetőeljárást kell kezdeményezni “járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűncselekmény” elkövetése miatt. Magyarán szólva nem lesz jó neki.

A 2008-ban bevezetett zéró tolerancia pozitív hatását jól jelzi, hogy 2015-re az ezredforduló óta először 10% alá csökkent az ittasan okozott balesetek aránya az összes közúti balesetből. A tendencia jó, ennek ellenére látszik a számokon, hogy lehet még tovább fejlődni ezen a területen.

Vissza a többi cikkhez

Biztonság


Így vezess a legzordabb hidegben

A téli hidegben nemcsak neked kell jól felöltöznöd, de az autódra is figyelj oda, hogy még hosszú ideig hűséges társad legyen, és biztonságban odaérj vele. Elmondjuk a legfontosabb tippeket.

Az utóbbi időben a megszokottnál zordabb az idő, nem ritka, hogy nappal sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, és éjszaka akár mínusz 15-20 Celsius fokos hőmérséklet is lehet. Ebben az extrém hidegben nemcsak te fázol jobban, de az autód is másképpen működik. Érdemes odafigyelned néhány alapszabályra, hogy gond nélkül vedd a téli akadályokat!

Az autód téli felkészítését jobb esetben már az ősszel megtetted, amikor téli gumira cserélted a nyárit. A hűtővízben a fagyállót a kötelező szerviz során cserélik, de olyan extrém hidegben, mint amilyen a mostani, előfordulhat, hogy már nem megfelelő a fagyáspontja. Ezt a legegyszerűbben egy benzinkúton ellenőrizheted, ha megkéred a kútkezelőt, hogy mérje meg a hűtővized fagyáspontját. Ha nem megfelelő, akkor az autódhoz való típusú fagyállóval javíthatod a hűtőfolyadék koncentrációját, de még jobb, ha egy Suzuki márkaszervizben kicserélteted. Hasonlóan figyelj az ablakmosó-folyadékra is, ha még a nyári van a tartályban, akkor könnyen befagyhat, ami a szivattyúban is kárt tehet. Ha mosáskor nem jön folyadék, pedig van a tartályban, akkor valószínűleg befagyott. Ne erőltesd, hanem ha teheted, állj be vele egy garázsba, várd meg, amíg felolvad, és ott cseréld ki télire.

Reggel is egy kicsivel több időbe telik, amíg el tudsz indulni az autóddal. Ha esett a hó, akkor mindig a teljes autód tisztítsd meg a hótól, ne csak a szélvédőt! A tetőn hagyott mennyiséggel hóvihart kavarsz magad mögött, aminek a többi autós nem örül, vagy egy fékezésnél az egész a te szélvédődre csúszik, és lehet, hogy a legveszélyesebb pillanatban takarja el a kilátást. Ha fagyott, akkor a jégtől is alaposan tisztítsd meg az ablakokat! Amíg letakarítod a kocsit, beindíthatod, hogy az ablakfűtéssel addig is leolvaszd a jeget. Utána indulhatsz is, hiszen az autód menet közben gyorsabban melegszik, mint álló helyben járatva. Néhány perc után, ha már bemelegedett, állj meg, és vedd le a nagykabátod, így kényelmesebben és biztonságosabban vezethetsz.

A hidegebb időjárás az utakon is több figyelmet kíván. Nagyobb eséllyel fordulnak elő jeges foltok az úton, legyél óvatos mindegyik gyanús folttal, ne hajts rá nagy tempóval, és főleg ne fékezz erősen. A csúszós úton az egyenletes vezetés a legfontosabb, de ez nem egyenlő a lassúsággal. A lényeg az, hogy ne tegyél hirtelen mozdulatokat, hanem odafigyelve, előrelátóan vezess, így elkerülheted a bajt. Ha félsz tőle, akkor mindenképpen menj el egy vezetéstechnikai tanfolyamra, hiszen ott éppen azt tanulhatod meg és próbálhatod ki kockázat nélkül, mi a teendőd, ha megcsúszol a jeges úton. Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, akkor a legzordabb télben is nyugodtan indulhatsz útnak.

Vissza a többi cikkhez

Biztonság


Téligumi-szabályok Európában

A téli szünidőben sokan veszik Európa síterepei felé az útirányt, és ha te is így teszel, akkor indulás előtt gondoskodj a téli abroncsok felszereléséről. Összeszedtük az egyes országok szabályait.

Ha síelés, akkor Ausztria. Sokan gondolják így, ezért fontos fejben tartani, hogy nyugati szomszédunknál havas, jeges és még latyakos úton is kötelező a téli gumiabroncs használata november elseje és április 15-e között. A hóláncot csak behavazott úton szabad használni, de egyes szakaszokon kötelező is lehet, ezt külön tábla jelzi. Ezért érdemes az autód méretének megfelelő hóláncot magadnál tartani, aminek felszerelését még otthon, az indulás előtt gyakorold, hogy ne érjen meglepetés. Ausztriában a négyévszakos abroncsok is téli guminak számítanak, ha M+S jelzéssel látták el őket, és a profilmélységük legalább 4 milliméter.

Németországban is hasonlóan kötelező a téli gumi használata havas és jeges úton, a szabály megszegéséért 40 euróra büntethetik az autó vezetőjét, és ha nem megfelelő abroncsok miatt tartod fel a forgalmat, akkor ennek kétszeresére is büntethet a rendőr. Az utóbbi szabály érvényes Svájcban is, ahol baleset esetén a felelősséget automatikusan a nyári gumit használó autósra hárítják. Olaszországban is remek síterepek várnak, itt a téli gumikat csak egyes szakaszokon követelhetik meg november elsejétől április 15-ig. Ilyen szakasz az A1-esen Bologna és Arezzo között van, illetve tábla jelezheti a kötelezettséget Alto Adige és Milánó környékén. Franciaországban is táblával jelzik, ha téli gumiabroncs vagy hólánc használata kötelező.

A környező országok közül Szlovákiában is kötelező a téli gumi, ha havas vagy jeges úton autózol. Csehországban november 1-jétől március 31-ig az ország minden útján kötelező a téli gumi, Szlovéniában pedig november 15-től március 15-éig, téli útviszonyok között érvényes a kötelezettség. Horvátországban nem kötelező, de táblával jelölt szakaszokon előírhatják a téli gumikat. Szintén nem kötelező a téli gumi Belgiumban, Hollandiában, Dániában, Nagy-Britanniában, Lengyelországban és Törökországban, de jobb, ha megfogadod a tanácsunkat, és csak megfelelően felkészített, téli gumival ellátott autóval viszed síelni a családodat vagy a barátaidat, hogy gondtalanul élvezhessétek a téli pihenés örömeit.

Vissza a többi cikkhez

Biztonság


Télen is kell klímázni

Remek szolgálatot tehet a nyári hőségben az autód klímaberendezése, de kevesen tudják, hogy télen is érdemes bekapcsolni, és a karbantartásáról sem szabad elfeledkezni.

Tudtad, hogy a Jimny kivételével már minden új Suzukiban szériafelszerelés a légkondicionáló? Legyen szó akár az egyszerűbb, manuális változatról, akár a kényelmes automata klímáról, amikor csak beállítod a kívánt hőfokot, és a többit az autó intézi, minden autónkban megtalálod. Egy ilyen autó igazi áldás a nyári kánikulában, de kevesen tudják, hogy ősszel és télen is nagy hasznát lehet venni a légkondicionálónak, és érdemes is használni.

A klímaberendezés ugyanis nemcsak kellemesen hűvöset csinál az utastérben, de párátlanítja is a levegőt, amire a nedves, nyirkos időjárásban nagy szükséged lehet. Ismerős érzés, amikor esőben, vizes kabátban beszállsz az autóba, és egy pillanat múlva már semmit sem látsz ki az ablakon a párától? Régen ilyenkor le kellett húzni az ablakot, vagy törölhetted belülről, amíg újra ki nem láttál, de egy klímás autóban elég csak bekapcsolni a szellőzést.

Ne küldd téli álomra a légkondicionálót, ősszel és télen is kapcsold be néhány hetente egyszer, hogy tavasszal, az első melegebb napon ne érjen kellemetlen meglepetés a sokat állt rendszer újraindítása után. Fontos a légkondicionáló karbantartása, amiről sokan megfeledkeznek. A rendszer vezetékeiben megtelepedhetnek a baktériumok, ezért érdemes időnként szakemberrel kitisztíttatni, például egy márkaszervizben. A pollenszűrő rendszeres cseréje is fontos, hiszen ezen keresztül kap levegőt az utastér, és végső soron te is. Fogadd meg a tanácsunk, hogy a friss levegőjű utastérben később fáradj el, és jobban élvezd a vezetést a Suzukidban!

Vissza a többi cikkhez

Biztonság


Autóbiztonsági mi micsoda: radarok, kamerák, lézerek

Évről évre újabb és újabb biztonságtechnikai rendszerek jelennek meg és szerencsére egyre rövidül az az idő is, míg a kísérleti fázisból ezek az innovatív megoldások bekerülnek az autóinkba. A Suzukiról elmondható, hogy élen jár abban, hogy az újításokat minél szélesebb körben hozzáférhetővé tegye és olyan kategóriákban kínálja, ahol korábban ezek a komplex rendszerek még elérhetetlenek voltak.

Ennek a törekvésnek köszönhető, hogy a Suzuki modelljeiben találhatunk szenzorokat, radarokat, kamerákat és az új Swift megjelenése óta már lézereket is. Miként hatalmas kihívást jelent a mérnököknek e rendszerek megalkotása, úgy szintén komoly próbatétel az autósoknak is, hogy megfelelően használni tudják a legmodernebb megoldásokat. Most ebben szeretnénk némiképp segíteni, hogy sorra vesszük milyen biztonságtechnikai érzékelőkkel találkozhatunk a Suzuki modellekben és azok pontosan mire valók és hogy működnek. Lássuk!

Radar

A radarok már hosszabb ideje részei a modern autók biztonsági berendezéseinek. Legkorábban hátsó tolatóradarként találkozhattunk ezzel a megoldással, és talán a jellegzetes pittyegést senkinek nem kell bemutatni. Első feltűnésük óta a tolatást segítő radarok is sokat fejlődtek, így az új Vitarában már elől is található radar alapú érzékelő, mely már rendszerként működik és az RBS (Radar Brake Support) nevet viseli. Ez folyamatosan méri az autó és az előtte haladó jármű közti távolságot, így lehetővé teszi, hogy az automatikus vészfékasszisztens elkerüljön akár egy figyelmetlenségből bekövetkező balesetet vagy, hogy az adaptív tempomat külső ráhatás nélkül gyorsításokkal és lassításokkal tartsa a távolságot egy előttünk haladótól. 

Kamera

A tolatást segítő radar egy nagyon praktikus kiegészítése a Vitarában debütáló hátsó tolató kamera, mely hátramenetbe kapcsoláskor azonnali élő képet ad a központi kijelzőn, így olyan tárgyak és akadályok is láthatóvá válnak, amiket esetleg a radar nem vagy nem tökéletesen érzékel. Az új Suzuki Ignisben a mérnökök egy kicsit tovább mentek és olyan kettős kamera alapú vezetéstámogató rendszert (DCBS) fejlesztettek, mely olyan mintha csak az autónak szemei lennének, két kamera felügyeli az előtte haladó járműveket, gyalogosokat és a sávok vonalát. A kameráktól kapott különféle információk alapján segít a rendszer elkerülni az ütközéseket, és enyhíteni az ütközés miatt keletkező károkat figyelmeztetések és automatikus fékezés révén.

Lézer

Az új Swiftben a kamera mellett már helyet kapott egy lézerszenzor is. A két berendezés összehangolt működése révén válik minden eddiginél pontosabbá a kétérzékelős vészfékasszisztens, a sávtartásra és sávelhagyásra figyelmeztetés és a távolságtartó adaptív tempomat.

Vissza a többi cikkhez